Koi from Bringelly

Soms heb je wel eens van die dagdromen die je net even langer bezighouden dan die ene seconde. Ooit al eens gedacht het leven als koi kweker te willen beleven of misschien ergens gedurende de laatste winter gedacht hoe het zou zijn om te emigreren naar een land als Australië? Voor al die mensen heb ik wel een heel interessant aanbod; een koi farm in Australië en ja… hij staat te koop.  De grootste Koi farm van het zuidelijk halfrond, een uiterst zeldzaam stukje ontroerend goed, wordt vvan de hand gedaan en dat gaat de huidige eigenaar aan het hart want een koi farm is niet slechts een bezit, het is een deel van jezelf… 

Bedankt Hans

Meer dan dertig jaren geleden ging Hans Boehner naar ‘The Sydney Royal Easter Show’ en kwam terug naar huis met visjes. Deze onschuldige thuiskomst was het begin van wat genoemd mag worden een fascinatie die uitgroeide tot een levenswijze. Mijnheer Boehner en zijn vrouw, Dell, verkopen hun huis in Bringelly alsmede de daarbij behorende Koi farm dat dertig jaren als zodanig dienst heeft gedaan onder de visie en bezieling van Hans. De verkoop is een noodzakelijk kwaad als directe gevolg van een tekortkoming in de gezondheid waarmee mr Boehner te maken heeft gekregen. Hij hoop desondanks dat de vissen zullen blijven…      

“Ik houd van mijn vissen en van mijn werk, maar je gezondheid is die ene toch essentiele factor die je niet kunt forceren.  ALs we het niet kunnen verkopen als koi farm dan zullen we het moeten slopen. Het is een ‘one of a kind’, wals die eenmaal weg is zal er nooit meer zo één als deze zijn.  Ik zou het allerliefste gewoon doorgaan, maar daar heb ik me al te lang tegen verzet. Het gaat niet meer.”

Toen Boehner het stukje ontroerend goed kocht, gaf hij er slechts 6500 dollar voor. Toen bestreek het perceel nog geen 2 hectare grond en kende enkel een schuurtje. Nu staat er een groot huis, 14 mudpounds, 40 vaten en twee vijvers. Het is de grootse koi farm op het zuidelijk half rond! Miljoenen Koi zien er jaarlijks het levenslicht. Je kon er al voor een koi terecht met maar drie dollar op zak, maar ze zwommen er ook ter waarde van meer dan 5000 dollar. 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.