Dainichi Koi Farm

Altijd al die ene brandende vraag gehad, maar nog nooit kunnen stellen? Omdat het zo onbereikbaar en ver weg lijkt? Ik wel en nu ga ik hem stellen ook… Nee, dit gaat niet over een huwelijksaanzoek (sorry Pinky). Dit gaat over jouw kans om een vraag te stellen aan de grootmeester, de kwekers  Shigeru en Futoshi Mano van de Dainichi Koi Farm. Stel je vraag en KoiQuest zal het één op één opnemen met Shacho van de meest geroemde Koi farm in Japan. Aarzel niet want dit is een unieke kans!…

‘Aarzel niet en vraag het aan de meester’

Afslepen mudpond

Het kwam eigenlijk in me op toen Han mij op het forum van de Koi Club Nederland een vraag stelde over hoeveel Koi er jaarlijks bij Dainichi ouder dan 2 jaar mogen worden. Begrijp me niet verkeerd, dat mogen ze allemaal van mij, maar hoeveel Koi worden er nu eigenlijk door de gebroeders Dainichi voldoende bevonden om als sansai weer de mudpound in te mogen? Best een interessante vraag want ik ben ook wel benieuwd hoeveel er nu in die leeftijd overblijven van die 4.000.000 visjes die er jaarlijks het levenslicht zien. Nu kan ik best wel een schatting maken, maar gezien het feit dat Bram Rohaan momenteel dagelijks optrekt met deze kwekers, waarvan we het verslag ‘Bram @ Dainichi’ dagelijks op deze website kunnen volgen, maakte al snel het sommetje 1+1=2.

Futoshi Mano en Bram aan de sembetsu

We willen jullie als lezers van KoiQuest hierbij dan ook in staat stellen om jouw brandende vraag of vragen door Bram (uw ceremoniemeester) in een persoonlijk gesprek aan Shigeru Mano te stellen. Van het geheel zal een HD-video opname worden gehouden en op deze website worden gepubliceerd.  Je vraag kan over alles gaan. Over het kweken zelf, of over bepaalde aspecten in het leven op een Koi farm in Japan. Wat vind hij zelf het leukte of juist de minst aangename klus. Misschien heb je wel een vraag over een specifiek ouderdier of een bloedlijn van Dainichi of wil je nu eindelijk wel eens weten of Shigeru-san getrouwd is en wel eens André Hazes heeft gezongen in de karaoke-bar.  Wat vind hij van een bepaalde problematiek en hoe gaan ze daar mee om op de Dainichi Koi farm. (Bijna) niets is te gek.

Aarzel dus niet en stuur jouw vragen in. Heb je niet meteen een vraag bedenk dan wat je hem wellicht zou willen vragen of wat je graag zou willen weten, want dit is een uiterst unieke kans! Dit kan door hieronder een reactie met jouw vraag achter te laten of je stuurt een e-mail aan info@koiquest.com onder vermelding van ‘Huwelijksaanzoek‘ en misschien zegt Dainichi binnenkort wel ‘Ja’ tegen jou…

disclaimer: Dit artikel heeft niet als doel de indruk of schijn van een huwelijksaanzoek te wekken en mag derhalve niet als zodanig worden beschouwd. 😉

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

8 reacties

 1. Hoi Tiebo,

  Ik heb wel een vraag voor de meesters.

  Enige tijd geleden is er een filmpje verschenen van een showa genaamd “Daikon”.
  Ik zou over deze koi graag willen weten wat hun plannen hiermee zijn.
  Is hier al mee gekweekt? Willen ze hier mee gaan kweken?

  Eigenlijk gewoon wat meer info over deze bak van dit monster.

  Groetjes
  Gerwin

 2. Ik heb, zoals beloofd, nog wel een rijtje vragen:

   Welke aantallen Tosai, Nisai, Sansai, Yonsai en Gosai worden er jaarlijks gekweekt?
   Hoeveel kweken zijn daarvoor nodig?
   Hoeveel ouderdieren worden er gebruikt?
   Welke varieteiten betreft dit en in welke aantallen?
   Welke bloedlijnen liggen aan de basis van de Dainichi koi.
   Welke oppervlakte aan mudponds is daarvoor nodig?
   Hoeveel mudponds betreft dat?
   Hoeveel mudponds zijn er voor jongbroed naar Tosai, Tosai naar Nisai, Nisai naar Sansai enzovoort.
   Welke grote prijzen zijn gewonnen en met welke vis op welke show.
   Hoeveel mensen werken er bij Dainichi?
   Wie doet welke selectie?

  Sterkte Bram, met je Japans ;-))

 3. Gerrit wolf on

  best Bram
  ik heb ook een vraag
  kweekt dainichi ook nieuwe variateiten
  zoals Jos Aben ook probeert met de yuki asagi
  of kweekt hij alleen maar go sanke
  nog veel plezier gewenst met je stage
  mvg Gerrit Wolf

 4. Hey Bram

  Ik heb ook een vraag:

  Welke eigenschappen zouden ze naar de toekomst nog willen verbeteren in hun showa lijn bijvoorbeeld: meer lengte, beter huidkwaliteit, stabiel sumi ?

  Alvast bedankt Bram en succes ginder in Japan

 5. Theo Lamein on

  tiebo ik heb wel een vraag aan Shigeru of Futoshi Mano

  wat is nu in hen ogen de uitmuntende top koi met andere woorden hoe ziet die er uit
  misschien een schets je er bij is dit nu een showa of toch andere soort

  grt theo

 6. Rik Slijkoort on

  hoi tiebo ik heb nog eigenlijk twee vragen .
  krijgen ze in de koihuisen nog natuurlijk voedsel en zo ja wat.
  en vraag 2 .
  is daininchi nog van plan andere soorten kois te kweken en zo ja welke of gaan ze door met de gosanke groep.
  en wat is hun favorite soort koi

 7. Thomas Mostrey on

  Hallo bram

  Ik heb ook nog een vraag: Wat krijgt het jongbroed de eerste dagen voor voedsel tot ze groot genoeg zijn om de ”normaale” korels te eten. In belgie word ondermeer artemia gebruikt maar op z’n schaal zal dat niet lukken. Ben erg benieuwd wat ze daar voederen de eerste dagen.

  succes en geniet van elke dag!

 8. Hoi,

  Ik ben wel benieuwd naar welk voer er door Dainichi wordt gegeven, zijn dit gewoon (alleen?) korrels of voegt hij zelf ook nog bepaalde ingredienten toe aan de vijvers?

  Groeten!