vreemd? wie? ik?

Misschien denk je dat de bodem van de oceaan plat is, nu… dat is niet zo! De bodem ziet er het zelfde uit als op het land. Met bergen vulkanen en troggen. In de oceaan kun je de hoogste berg, vulkaan of diepste trog vinden. Het is een eigen landschap met troggen tot wel 11 kilometer!!! Zo nu en dan strand er een enorme inktvis van een meterje of 20 of na de eruptie van een diepzeevulkaan in Australïe en worden er plots 15 nieuwe vissoorten  gevonden. Spinnenkrabben van meer dan 3,5 meter of een vis die over de bodem loopt en ellebogen heeft…We weten de helft niet van wat er leeft in de natte diepten van deze wereld, dat tweederde van de aarde beslaat. Het is intrigerend wanneer je erover nadenkt en prikkelt de fantasie.

Als liefhebber vind ik dit erg tot de verbeelding spreken en persoonlijk veel interessanter dan wat er allemaal eventueel in de ruimte  misschien ooit al dan niet zou kunnen zijn. Zeeën zijn diep en onbegaanbaar donker en dan hebben we het nog niet eens over dee enorme druk die je er moet weerstaan…

‘Vreemde vogel; Moeder Natuur’

Zo is het is niet alleen Koi dat zwemt in Japan. En zoals je zou verwachten van een land dat vis als een van de voornaamste voedselbronnen heeft zijn ook de zeeën nog vol van leven. En wat voor leven! Het is beslist geen waddenzee zo divers is de Japanse zee. De meest gekke en vreemde vissen of zeedieren kom je er tegen. Krabben, kreeft, vissen, haaien enz. Maar ook wezens die eigenlijk onder geen enkele categorie vallen zo bijzonder.  Dit filmpje dat ik tegenkwam op zie.nl en gemaakt is door National Geographic (wie anders?) geeft een leuke impressie van een aantal zeedieren die tot de verbeelding spreken. Vreemde vogel; moederje natuur…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.