Side by side...

Het is alweer een paar dagen geleden dat jullie iets van mij hebben kunnen lezen. De (befaamde) problemen met de internetverbinding hebben ervoor gezorgd dat ik geen videos en foto’s heb kunnen uploaden. Gelukkig werkt de boel nu weer en kan ik wederom verslag doen van de werkzaamheden op de Dainichi Koi Farm. Na de kurosen waren er twee dagen zonder veel sembetsu. Het was namelijk tijd om bij een groot deel van de tosaivijvers voederautomaten te plaatsen. Daarnaast heb ik een echte tategoivijver gezien (niet die bak vol met beloftevolle Koi voor een paar honderd euro per stuk bij de plaatselijke dealer, maar een vijver waarin de Grand Champion van de Nogyosai van afgelopen jaar in zwemt), alle kweekparen van dit jaar en hebben we nog vier extra kweken gezet.

Jaja, niet iets om snel te vergeten dus. Wat een genot was het om bij die tategoivijver te staan, tezamen met Shigeru Mano. Naast het voeren van enkele tosaivijvers, waaronder een vijver van ongeveer één voetbalveld vol met 300.000 stuks jongbroed van een Kohaku-ouderdier van precies 100 cm, kwamen we ondertussen dus de tategoivijver tegen. In een vijver van ongeveer 3 voetbalvelden groot zwommen 30 Koi van sansai of ouder, met een lengte vanaf 60-65 cm. Koi die in de (nabije) toekomst hoge ogen kunnen gaan gooien op de diverse shows in Japan. Waarschijnlijk zal er op de Nogyosai van dit jaar een hele beloftevolle Showa van de Gachapin-bloedlijn (het ouderdier Gachapin wordt nog steeds gebruikt, is zelf 100 cm lang) worden ingezet. Deze vis zwom dus ook in die tategoivijver.

Oyagoi setting bij Dainichi

Oyagoi set bij Dainichi

 

In de namiddag hebben we diverse netten opgehangen om de volgende dag diverse kweekparen in te plaatsen. Er zijn namelijk nog vier extra kweken gedaan, de derde en laatste ronde van kweken dit jaar bij Dainichi. Van de vier kweken zijn er twee Sanke en twee Showa kweken. Wanneer deze vier kweken lukken, zijn er in totaal 3 sanke kweken, 6 kohaku kweken en 17 showa kweken gezet, met waarschijnlijk iets van 5.000.000 nakomelingen als uitkomst.   �

Ik heb diverse mooie en lange videos gemaakt van de tategoi-vijver, de kweekparen en dergelijke, maar jammergenoeg lukt het me maar niet om ze online te krijgen. Ik zal zeker mijn best doen om dit in de komende dagen wel gedaan te krijgen.   

 Tot KoiQuest, ja mata!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. hoi,

    erg interresant om te volgen, ben ook benieuwd naar de video,s
    misschien een idee om iets meer over de bloedlijnen te vertellen
    bv wat de kenmerken er van zijn.

    gr Rutger

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App