Hé Joop, hoe is het met de visjes? Dit is een begroeting met een daaraan gekoppelde vraag die ik vaak te horen krijg. Hoe het met mij persoonlijk gaat is zeker niet interessant genoeg. Blijkbaar staat mijn hoofd synoniem voor koi. Redactielid van een blad, KVA-er, moderator van een koiforum, vrijwilliger op de Holland Koi Show en koitrips met vrienden. Niet zo gek dat men wel eens denkt dat ik alleen maar met die onderwatervarkens bezig ben. Het is wel leuk dat je je zo voor de hobby inzet, maar je hebt nauwelijks vrije tijd om van je eigen vissen te genieten. Het bezoek aan mijn eigen vijver beperkt zich de laatste tijd dan ook meestal tot voeren en het noodzakelijke onderhoud. Eigenlijk weet ik het antwoord op de vraag hoe het met mijn vissen gaat niet eens. Een beetje hetzelfde effect dat je krijgt als je bij een schilder thuis komt en overal afgebladderde verf aantreft, of een bouwvakker die zijn eigen huis maar niet afkrijgt. Misschien is het een idee om eens een artikel aan mijn eigen vijver te wijden. Een soort van “De vijver van Joop door Joop”. Op deze manier combineer ik het schrijven van een artikel met een bezoek aan mijn eigen vijver. Je moet wel een beetje schizofreen zijn om je zelf te interviewen maar dat is voor mij geen enkel probleem. Soms krijg ik het gevoel dat het misschien een goed idee zou zijn om eens een paar weken in een ontwenningskliniek te gaan doorbrengen. Ik was van plan om professionele hulp in te schakelen totdat ik een overspannen kennis sprak. Hij kreeg van de psycholoog enkele tips om zich te ontspannen. Eén van deze tips was dat hij eens moest gaan vissen. Ze zien me al aankomen thuis!

Joop “GinRin” van Tol.

Joop 'Ginrin' van Tol

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

  1. Ha Joop

    Ga eens therapeutisch zwemmen met Koi werkt heel rustgevend, als je zo druk bent als jij vind ik de vraag hoe is het met de vissen niet zo gek, het moet wel goed met je gaan om zoveel tijd en moeite in deze hobby te steken t.b.v. anderen.

    Gr Jurgen

  2. Hey Jurgen,

    Toevallig heb ik de afgelopen week jouw advies ter harte genomen en in de Poolse mudponds wat rondgedobberd. Niet zo zeer als therapie, maar vooral vanwege de buitentemperatuur van een dikke 37 graden Celsius.

    Joop

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App