Zilker Botanical Garden

Enkele weken geleden werden er 13 waardevolle Koi gestolen van Zilker Botanical Gardens, een uitzondelijke tuinenpark in Texas, Amerika. De vissen werden als vermist opegegeven nadat ze niet meer in de vijver van de Isamu Taniguchi Japanese Garden konden worden teruggevonden. De Koi verkondigen een gezamenlijke waarde van ongeveer 3000 euro. Wat we hierop in Nederland vaak zien is dat je een papier ontvangt dat er onvoldoende opsporingsindicaties zijn, maar in dit geval niet…Niet dat het onwillendheid is van de politie, maar niet denegrerend is het tvoor hen toch vaak niet meer dan een gestolen fiets. In Amerika echter, werd het in ieder geval in deze zaak minder licht opgevat en de politie deed afgelopen donderdag een huiszoeking in een woning in Dell Valle omdat onderzoek hen had doen uitkomen op dit adres…

Wat ze vervolgens aantroffen was een aantal aquaria maar geen spoor van de ontvreemde Koi. De huiseigenaar zegt dat hij geen idee heeft waarom zijn woning doorzocht werd.

“Ik heb helemaal niets te maken met gestolen Koi of wat dan ook en ik weet er dan ook helemaal niets vanaf anders dan wat ik al heb gezegd en dat is dat ik veel plezier heb van mijn Koivijver”, zo sprak Eric Philippus.

Philippus heeft gezegd dat hij nog niet weet of hij een klacht in zal dienen tegen de politie. Het is in ieder geval de eerste keer voor zover bekend dat er een huiszoeking plaats vind naar aanleiding van gestolen Koi en dat is een positieve ontwikkeling. Niet dat de politie maar bij een ieder de deur open moet maken om te kijken of, maar veel meer omdat het op deze manier toch aangeeft dat de politie de diefstal van onze zwemmende juwelen toch als serieus bestempeld. Wellicht dat het hoop geeft in de strijd tegen niet alleen de gepleegde diefstallen, maar ook het in de hand werken van preventie van diefstal vanwege een vergrote pakkans. De Koi is na de tropische vogel waarschijnlijk het meest gestolen dier. De laatst gestolen Koi voor zover bekend in Nederland is de 88 cm grote Yamabuki Ogon gestolen in Noord-Limburg.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App