Bram @ Dainichi

Jaja, daar is het eerste verslag vanuit Japan dan eindelijk. Na een (zoals gewoonlijk) lange en saaie vlucht, gevolgd door een iets korte treinrit, kwam ik dan rond acht uur ’s avonds aan in de omgeving die gewoonweg Nishikigoi ademt: Niigata. Ik overnacht in een appartement in Ojiya, op nog geen 5 kilometer van de Dainichi Koi Farm af. Met de auto of fiets is dit dus dagelijks goed te doen. Ik mocht de rit vanochtend vroeg gelijk al ervaren, want ik was gevraagd om om half 6 (05.30 uur!) op de kwekerij te zijn… In de ochtend vrolijk van start gaande, had ik om een uur of drie echt wel behoefte aan slaap…

Vandaag hebben we de eerste Sembetsu van nakomelingen van Hoteru, de welbekende Dainichi Sanke die nu voor het tweede jaar als ouderdier wordt gebruikt, uitgevoerd. Wat voelde dat weer fijn, om in deze omgeving weer met het selecteren van jonge Koi bezig aan de slag te zijn. Vandaag bleef het niet bij Sanke, want natuurlijk kwam de Showa er ook aan te pas.

Futoshi Mano geeft positief commentaar op mijn keuzes tijdens de sembetsu

Alvorens ik mijn bedje op zoek om de jetlag nog een beetje te verslapen, wil nog wel graag een video met jullie delen. Deze video is door Shigeru-san gemaakt en geeft je een idee van de werksfeer bij Dainichi. De komende weken zal ik jullie vanaf deze locatie veel meer nieuws en informatie brengen over het reilen en zeilen bij Dainichi en dit middels film zoveel mogelijk levendig voor jullie maken. Gisteren nog de hond uitgelaten in het Hollandse en nu aan het werk bij een der grootste meesters en kweker van nishikigoi in Japan. Bram @ Dainichi. Tot snel!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Zeer mooi Bram, ze geven precies ook nogal wat uitleg natuurlijk altijd leuk. Geniet ervan! 🙂

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App