Yamabuki Ogon

Al op de Interkoi show van onze oosterburen (je weet wel, die net niet zo ver kwamen op het WK als wij) zagen we de oogverblindende posters voor het eerst. Natuurlijk sprong de terechte kampioen Cleopatra II het meest in het oog, maar niet ver daarachter kwam toch wel de poster van de grootste Koi Show op aarde. Je kon er simpelweg niet om heen en al keek je naar links, dan nog zag je de gloed van het afiche. De 18e editie(!) alweer van de Holland Koi Show werd door het bestuur van de NVN gepresenteerd met een prachtige Yamabuki Ogon. Haalden onze voetballers zilver, zo gaat de NVN ook dit jaar weer voor het goud!

Sfeeropname van een eerder editie

Spectaculaire vissen en de meest geavanceerde technieken op vijvergebied zijn gedurende de Holland Koi Show te bewonderen. Japan is de bakermat van de Koi. Op deze Koishow krijgen andere culturele uitingen uit Japan, zoals Bonsai, Japans zwaardvechten, Japans boogschieten ook ruime aandacht waardoor er altijd een zeer gevarieerd programma is. Daarnaast krijgt de commercie rondom de Koi ruime aandacht. In meer dan 140 stands wordt een zeer gevarieerd aanbod geboden wat loopt van Koi tot complete vijvers en van vijver tijdschriften tot Koi schilderijen.

HKS 2010, Koi Show met een gouden randje!

KoiQuest on showground
De Holland Koi Show staat op de wereldkaart als de show die qua omvang en bezoekersaantallen het grootste is. Ook KoiQuest werd alles kennis- en inspiratiebron gevraagd om tijdens deze dagen een bijdrage te leveren aan de gemeenschap die Nishikigoi heet. Het toeval wil dat Bram juist op de woensdag voor de show zal arriveren vanuit het Japanse, waarvan je zijn verslag vanaf zondag dagelijks kan volgen op KoiQuest. Op deze woensdag zal Tiebo al verslag doen van het judgeseminar dat op deze dag plaats zal vinden en ook van benching day doen we graag verslag om u voor te gaan in de speculatie rondom de Grote prijs van Nederland. Tijdens de showdagen zal de jetlag van Bram-san wel zijn gepasseerd hopen we en zullen wij herkenbaar aanwezig zijn, vooral rondom de showvaten. Spreek ons gerust eens aan voor een praatje of een vraag, we staan je graag te woord. Ook zullen we enkele keren een uurtje aanwezig zijn in de stand van onze partner in sharing knowledge www.koigate.nl. Hier kun je ook gewoon eens een praatje met ons maken, vragen stellen of meedoen aan de prijsvraag van KoiQuest waarover u hier later meer kan lezen.

Ook andere disciplines krijgen ruimschoots de aandacht op de HKS

Niet alleen voor Koi liefhebbers is het een uistekende bestemming, maar de organisatie zal ook de vorig jaar zo succesvolle Holland Shrimpshow en de Holland Bonsai Show weer handhaven en ook zal er een heuse tentoonstelling zijn van de meest bijzondere goudvisachtigen, die hun origine ook voornamelijk in het Japanse vinden. Ook nieuw is de Holland Betta Show (zie affiche hierboven). Veel te zien dus.

‘ In de 18 jaar van haar bestaan is dit evenement uitgegroeid tot de belangrijkste expositie van Koi in Europa ‘

Korting
Het duurt nog een week of 5, maar zin hebben we er al wel in.  Zodra er meer nieuws is, laten we het u weten. Dat het een Koi Show wordt met een gouden randje mag duidelijk zijn.  O, ja… korting daar zijn we dol op! Volg deze link, en ontvang 20 procent korting op uw entree. Als Koi-liefhebber mag u natuurlijk niet ontbreken, ook al niet vanwege de prachtige watertuinen die in de Kasteeltuinen te Arcen zijn te bewonderen. Voor meer informatie omtrent de Holland Koi Show bezoekt u ook www.hollandkoishow.nl

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App