Rini is reeds fier met de proefdruk

Na de vertragingsperikelen die Rini Groothuis kende met zijn boek, hoeven we nu toch echt niet meer zo lang wachten. Het is een kwestie van weekjes. In zijn bloemlezing Nishikigoi Symfonie projecteert de goeroe van het karpervissen zijn omvangrijke kennis nu op de Koi. Met verbazingwekkend resultaat. Wat aan pennenvruchten ontstaat, is niet meer of minder dan een ode aan de koi met veel aandacht voor het welzijn, behoud en ontwikkeling van dit favoriete huisdier van velen. Een boek waarin de beleving centraal staat en dat u de wegen wijst om de koihobby met meer diepgang, kennis en kunde te beoefenen.

Een boek dat naar geruchten afrekent met achterhaalde zienswijzen. Een boek ook dat de sfeer ademt van de geest van de huidige tijd: opgewekt en ontspannen genieten van de welverdiende vrije tijd aan de rand van uw koivijver, dat was de insteek van de auteur. De bekende, meeslepende schrijfstijl van Rini Groothuis  staat er borg voor dat dit unieke boek een prominente plaats krijgt op de boekenplank van elke serieuze koihobbyist.

Rini's eerder verschenen karperboeken

Nishikigoi Symfonie telt 288 pagina’s, is gelardeerd met maar liefst 400 kleurenfoto’s en wordt geleverd met een 55 minuten durende DVD in HD kwaliteit. Het boek is ook verkrijgbaar in een luxe, Special Limited Edition. Bij inschrijving wordt uw exemplaar voorzien van de originele handtekening van de auteur. De HD dvd is geperst en voorzien van een prachtige label onder bescherming van Buma-Stemra. Zes uur oorspronkelijke filmopnamen teruggebracht naar 55 minuten dynamische beelden weerspiegelen de dagelijkse activiteiten van kwekers zoals Yamamatsu, Dainichi, Momotaro, Yamatoya en anderen. Prachtige beelden van Okayama Park als Cultureel Intermezzo, een blik op de ZNA Show en op de chaos van een Momotaro veiling. Vele opnamen stammen vanuit Japan en alles is full colour. Nieuw gecomponeerde muziek in Dolby Digital 5.1 garandeert een uur machtige ontspanning op de bank. En vissen, vele, vele koi zullen door uw lcd scherm zwemmen. En wie Rini kent, weet dat dit niet de kleinste vissen betreft.

Geen basisboek met uitleg over allerlei typen Koi, ook geen boek over vijverbouw en dat soort dingen, maar de essentiële zaken om het koihouden op een hoger niveau te brengen, de groei en de ontwikkeling te stimuleren en vooral van de hobby te genieten. Bestemd voor hobbyisten die werk van hun passie willen maken.

De standaarduitvoering is prachtig, maar de Luxe Editie in leer, uniek genummerd en gedrukt op speciaal perkamentachtig papier is een unicum en overtreft in uitvoering alles wat tot nu toe over koi is uitgebracht. Maar de lezer bepaalt of het een goed boek is. Deze week rolt ie op de drukpersen, daarna naar de boekbinderij en op Arcen is ie er. Rini’s karperboeken werden betiteld als een promotie voor de karpervisserij. Het zou mooi zijn als Nishikigoi Symfonie dat voor de koihobby zou evenaren. Inderdaad ja, het boek is zo mooi als zijn titel.

KoiQuest kan niet wachten om een exemplaar te kunnen bemachtigen. Zodra mogelijk zullen we jullie van een boekrecensie voorzien.  Alvast bestellen kan via www.rinigroothuis.nl en anders moet je gewoon even wachten tot de Holland Koi Show en dan kun je het boek uit handen van Rini zelf ontvangen.

bron: Rini Groothuis/ www.interkoi.eu

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App