Futoshi Mano tijdens de 1e sembetsu

Jajaja… het begint steeds dichterbij te komen, mijn volgende trip naar het land van de reizende zon. Nog 12 nachtjes slapen en dan vertrek ik voor vijf weken naar Japan, dit keer om de kunst van het koikweken af te kijken bij Dainichi. Wanneer ik aankom zijn de kweken al gezet en de eerste sembetsu in de vorm van kurosen (zwart/wit-selectie) bij de Showa al gedaan. De tweede sembetsu voor de Showa en de eerste sembetsu voor de Sanke en Kohaku zal ik dus in ieder geval live gaan meemaken.  Ik vind het wel erg jammer dat ik de kweek heb gemist, want bij Dainichi gebeurt alles nog op de natuurlijke methode.

In een groot net van ongeveer vijf bij vijf meter worden de vrouwelijke en mannelijke (meestal één of twee) oyagoi (ouderdieren) samengeplaatst, waarin zij hun gang kunnen gaan. In de volgende video (klik op onderstaande afbeelding) vertelt Shigeru Mano over de samenstelling van enkele kweekkoppels. Zo zijn onder andere twee koppels Kohaku, een koppel Sanke (de beroemde Hotaru (wat letterlijk vuurvlieg betekend), winnaar van diverse grote prijzen op diverse shows) en enkele koppels Showa (waaronder de befaamde Sakura, de Grand Champion van de All Japan Show in 2007).  

Als ik deze video zo zie, kan ik al niet wachten om bij Dainichi aan de slag te gaan en het jongbroed van deze kampioenen met eigen ogen (en waarschijnlijk deels door mijn verzorging) op te zien groeien. Ik houd jullie allemaal op de hoogte via KoiQuest. Via foto’s en HD videos die ik dagelijks ga maken, zullen jullie net als mij een kijkje in de keuken van Dainichi kunnen nemen!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

5 reacties

 1. Hallo Bram,

  Heel veel succes in Japan. Een gezonde jaloezie speelt mij parten, maar ik weet zeker dat je ons mee laat genieten alsof we er zelf bij zijn.

 2. Patrick Makkes on

  Hallo Bram heel veel plezier in Japan! Echt leuk dat je daar heen kan. groeten Patrick Makkes

 3. Bram succes ginder en houd ons op de hoogte!

  Hopelijk kun je wat meer inzicht krijgen in de bloedlijnen van Dainichi 🙂

 4. Hallo Bram,

  Ik ben best een beetje jaloers, Geniet van de mooie tijd, die je vast zult beleven.
  En… houd ons op de hoogte.

  Koi Koi Koi,

  Ingo

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App