Tot voor kort geleden had ik er eigenlijk nog nagenoeg niet van gehoord, maar Nederland schijnt een heus koicluppie rijker te zijn. Een aantal enthousiaste hobbyisten hebben met hun initiatief, dat begon als Koi Club Oost Nederland, reeds in 2009 een expositie gehouden met standhouders en ook  Koi, doch dat jaar nog zonder wedstrijdelement. Deze Koi Club Oost Nederland expositie van 2009 was een succes. Diverse handelaren, verenigingen en koi fora hebben aan de beurs meegedaan. De deelnemers en bezoekers van de beurs zijn positief over de sfeer en de contacten die zijn gelegd.  Daarom kan Koi Club Nederland u vol trots mededelen dat dat zij op zondag 13 juni 2010 de 1e editie van de Euregio Koi Show zal gaan organiseren. Dit jaar zal vorm worden gegeven  aan hun ambities om een echte Koishow op Twentse bodem te organiseren. Koi Club Nederland slaat dus zijn vleugels uit en wordt volwassen, met een volwassen Koishow onder de naam: De Euregio Koi Show.

Affiche van de Euregio Koi Show

Op deze dag zal ook Rob Heijmans de Koi dokter aanwezig zijn, u kunt bij hem terecht als u vragen hebt over de gezondheid van uw Koi. Verder zal ook de NVN aanwezig zijn met een stand. De NVN is de organisator van de grootste Koi show van Europa en wij zijn dan ook zeer verheugd dat zij ook met een stand op de eerste Euregio Koi Show aanwezig zullen zijn. Paul Souren de koi masseur zal net als vorig jaar op de expositie weer acte de presence geven. Vorig jaar was dit een groot succes. We willen deze dag toegankelijk maken voor iedereen. Van de beginnende hobbyist tot de zeer ervaren hobbyist.

Gezelligheid staat hoog in ons vaandel zo stelt de club. Op de Euregiokoishow zal naast het hoge gezelligheidsgehalte ook gestreden worden om de titel: Euregio (Grand) Champion, Supreme champion of the most unique koi. Daarnaast zal er door het bestuur van KCN nog een award worden uitgereikt aan een bijzondere koi. En jawel, De jonge Koi club heeft een heuse kweker vanuit het Japanse bereid gevonden om de show te assisteren. Het heeft de voormalig ‘Oost’ Nederlandse Koi Club dan ook bloed, zweet en tranen gekost om de show neer te zetten die ze u willen presenteren op 13 juni aanstaande.

Natuurlijk hopen we op een prachtige dag 13 juni in Oldenzaal op Park Stakenkamp in wijk zuid Berghuizen met vele bezoekers.  Over twee weken dus alweer een Koi show waar we heerlijk van kunnen genieten, elkaar kunnen ontmoeten en onze ogen uit kunnen kijken. Wij zijn in ieder geval reuzebenieuwd naar de inspanningen van deze initiatiefnemers en zullen hen ondersteunen waar mogelijk om de Euregio Koi Show tot een welslagen te brengen. Wij zijn dus van de partij! En jij?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Tof dat zoiets op regionaal niveau zoveel steun mag ontvangen. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar deze show, het lijkt me een oergezellig daguitje te worden dat weer eens veel te kort zal zijn. Hopen op mooi weer en dat ik er weer vele hobbyisten mag ontmoeten.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App