Ja, ik heb het tegen u. Oh, u bent u zich van geen kwaad bewust? Ik verzeker u echter, wanneer u dit stukje heeft gelezen durft u uit schaamte het huis niet meer uit. U bent zeker het type dat kinderarbeid, mensenhandel en uitbuiting verafschuwt? U bent misschien zelfs tegen de legbatterij? Steek dan eerst de hand eens in eigen boezem! Ik had liever gezegd dat u een slechte werkgever bent, maar aangezien u geen loon betaald is zelfs die kwalificatie nog te vriendelijk. Wat dat betreft is slavendrijver een term die veel beter bij u past. Hoe kunt u nou zo velen in dienst nemen onder dergelijke erbarmelijke omstandigheden? Geen daglicht, te klein behuisd, lange dagen en eenzijdige voeding. Ze werken zich kapot en omdat ze niet beter weten maakt u daar schaamteloos en zonder enige gewetenswroeging misbruik van. Van een Collectieve Arbeidsovereenkomst hebben ze nog nooit gehoord, laat staan van ADV, RSI en partnerpensioen. Af en toe een uurtje pauze kan er zeker niet af? Even luchten gewoon onder werktijd hè? Stel dat de productiviteit er eens onder zou leiden! Een beetje waardering of een vriendelijk woord hoeven ze van u niet te verwachten. Een koude douche met de tuinslang kunnen ze krijgen. Durft u wel, tegen die kleintjes? Bah!

Joop “GinRin” van Tol.

Initiator A4B (A for B)

(Actiecomité arbeidsverbetering afvalstoffen afbrekende bacteriën).

Joop 'Ginrin' van Tol

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App