Joop van Tol is in 1968 geboren, maar ziet eruit alsof hij uit 1969 komt. Hij woont samen met Marian en heeft een zoon genaamd Davy. Sinds hij eind jaren tachtig, bij zijn favoriete aquariumzaak in Den Haag de eerste koi ontdekte, is hij een onverbeterlijke Koi-junkie gebleken. Voordat hij halverwege de negentiger jaren definitief overstapte op koi is hij namelijk van jongs af aan met aquaria in de weer geweest, waarbij hij zijn ouders soms (lees: vaak) tot waanzin dreef. In het dagelijks leven is hij bedrijfseconoom/analist bij TNO.

Joop 'Ginrin' van Tol

Sinds vijf jaar zit hij in het bestuur van Nishikigoi Vereniging Nederland. Eerst als Koi-Vijver-Advies coördinator en redactielid, nu als hoofdredacteur van het magazine KOI. Het hoofdredacteurschap, het schrijven van artikelen, het geven van cursussen en het mede besturen van de NVN slokken vrijwel al zijn vrije tijd op, maar dat heeft hij over het algemeen graag voor deze mooie hobby over. Joop heeft al heel wat van de wereld gezien. De koihobby verbroedert en dankzij wereldwijde contacten heeft hij de scene buiten Europa ook in Afrika, Taiwan, China, Thailand, Israël en natuurlijk Japan vanuit het hart mogen meemaken. Op zijn verlanglijstje staan echter nog voldoende andere plekken op de wereld waar onze juwelen rondzwemmen en zijn motto is dan ook dat er iets te wensen moet overblijven, maar je ondertussen wel moet proberen je dromen te verwezenlijken.

Joop is de eerste die je ziet lopen in de nieuwe t-shirts voor de Holland Koi Show, herkenbaar door zijn gladde bol en een immer vriendelijke lach, is het een gangmaker die ook alles relativerend kan zijn. Maar boven alles is Joop een gevierd columnist gebleken. Een talent dat een inspirerende werking heeft op de hobbyist mogen wij wel stellen. Op onnavolgbare wijze weet hij altijd weer precies de vinger op de zere plek te leggen en speelt hij in op herkenbare situaties of problemen. Hij combineert elementen als humor, realiteit, sarcasme en metaforen en verenigd ze tot een column, een bewustmaker, een eyeopener, een vrolijke noot en vooral tot zijn stukje kennis deling voortgekomen uit passie voor Nishikigoi

KoiQuestion.com zal u vanaf heden, maandelijks verblijden met een Koilumn, zoals ‘Ginrin’ het zelf zo mooi kan verwoorden. De eerste mag u in het verloop van de komende week verwachten.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

5 reacties

  1. Een maandelijkse Koilumn van Joop is zeker weer een aanwinst voor KoiQuest. ik ben benieuwd !

    gr Jurgen

  2. Pingback: Contradictio in terminis – Ginrin’s Column | KoiQuest

  3. Pingback: Proletarisch vissen | KoiQuest

  4. Pingback: Toverkollenpasta – Ginrin’s Column | KoiQuest

  5. Pingback: Doctorandus Koi - Ginrin's Column | KoiQuest

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App