"The Hook"

Het is nu maandag. De magie van Appeltern ebt nog even na, maar de realiteit toont helaas aan dat de Nationale Koi- en Vijverdagen van 2010 nu toch echt op zijn einde is. Terugkijkende naar de gemaakte foto’s tijdens de show, valt die ene vis met dat haakachtige patroon toch wel op tussen de rest van de gefotografeerde Koi. Na wat research gedaan te hebben, blijkt desbetreffende vis die tevens Supreme Champion werd, de naam ‘The Hook’ te dragen. Deze Kohaku is net als Geisha II van de Sakai Fish Farm stal en ook net als Geisha II door Joachim en Hans Clement van Kokugyo Koi ’t Viske naar Europa gehaald. Aangekocht als sansai, in Japan op laten groeien tot yonsai, is deze Koi vervolgens naar Europa gekomen.

Zipangu, Rose Bloodline

Als Koi van 71 cm uit de mudpond gekomen in het najaar van 2009, is The Hook als vis van rond de 78 cm ingezet op de Nationale Koi- en Vijverdagen van 2010. Hier pakte ze de tweede prijs (Supreme Champion) achter Geisha II. Volledig terecht, daar de concurrentie niet aan de huidkwaliteit van deze vis kan tippen. Samen met het haakachtige hoofdpatroon (vandaar de bijnaam ‘The Hook’), welke het begin is van een Sandan (driestaps) Kohaku patroon, vormt het een sterk geheel. De grote kop, de brede schouders en de grote borstvinnen zouden het plaatje compleet moeten maken, ware het niet dat de achterbouw van deze Koi het totaalplaatje verstoord. De achterbouw van deze vis, vanaf het midden van de rugvin tot de staartaanzet, doet namelijk nogal magertjes aan vergeleken met de enorm brede voorbouw van deze Kohaku. Wanneer de achterbouw wat vloeiender zou uitlopen ten opzichte van de schouderpartij (of de schouders iets minder prominent aanwezig zouden zijn), zou de verhouding van de lichaamsbouw beter kloppen. Ondanks dit (enige) mindere kenmerk blijft het een zeer aantrekkelijke Koi om naar te kijken.
Zie hier een video van de Koi, welke tijdens de NKVD10 is gemaakt: The Hook

The hook is een dochter van Zipangu, een ouderdier uit de Rose Bloodline, de bekendste bloedlijn van de Sakai Fish Farm.

Supreme Champion NKVD10

The hook maakt een hoek

Ik mag er zijn toch?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App