Het is zondagavond. Uitgeput zijn we. We hebben een prachtige KoiShow ervaren de afgelopen dagen. Stiekem een stuk mooier dan we hadden verwacht. De locatie bij de Tuinen van Appeltern was om van te smullen. Echte pitoreske straatjes met de oude vertrouwde straatnaambordjes als de Tanchostraat, een overzichtelijk ingerichte showtent die bovendien beter toegankelijk was dan alle voorgaande jaren en natuurlijk de mooie showtuinen van Appeltern waar je ook een kijkje kon nemen. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat wij er niet de tijd voor heb gevonden deze tuinen eens te bezichtigen. Toch, zojuist heb ik de foto’s van mijn wederhelft bekeken die er wel de tijd voor had, terwijl ik mijn ding deed, zoals al die andere hobbyisten die helemaal op gingen in het bezig zijn met hun ‘ding’. Effe de nieuwste innovaties checken, discussieren met nieuwe bekenden van fora en het bewonderen van de Koi in de show.

Op het podium met de meesters

Most Unique: Tancho Midori - Het zoontje van Tiebo -

We hebben vele mooie vissen gezien in een show met een erg goede vertegenwoordiging, prachtige gesprekken gevoerd met hobbyisten en dealers en inhoudelijk zeer interessante alsook plesante interviews gehouden met de Japanse kwekers die de Show jureerden. Ook tekenden ze hun Yumegoi (droomkoi) voor KoiQuest, zoals Marudoh dat al eerder deed. Uit handen van dezelfde kwekers ontvingen we ook nog eens een viertal prijzen die we behaalden in de KoiShow. Het betreft 3x een tweede prijs en een eerste prijs. Meer over de interviews, de yumekoi en onze prijswinnaars vind je een dezer dagen op de blog. Ook hebben we nog een exclusief interview met Andre Verpoucke, de eigenaar van de Grand Champion SFF Kohaku genaamd Geisha II, voor je in het verschiet en eigenlijk nog veel meer aan foto- en filmmateriaal.

Voor nu zijn we vooral erg uitgeput. De dagen waren even lang als die van de week ervoor, maar toch bleek de tijd voor ons uit te glijden en voordat we het wisten werden de deksels op de vaten getild, waardoor we wel gewongen werden om huiswaarts te keren. Eenmaal in de auto kom je erachter dat je de hele dag noch gegeten, noch gedronken, noch gezeten hebt. Het is het allemaal meer dan waard. We willen niet alleen de organisatie en hun vrijwilligers bedanken voor het mogelijk maken van de show en het waarborgen van de gezondheid van onze Koi, ook willen we vooral bedanken de mensen die hun Koi in hebben gezet op de show. Zij maakten de Show door hun dierbaarsten in te brengen in de Show en gaven hiermee letterlijk en figuurlijk kleur aan de NKVD10.  Zelfs eigen kweekvissen van Belgische en Nederlandse bodem wisten in de prijzen te vallen. Enkele van deze deelnemers en hun bijzondere Koi zullen we in de komende tijd aan je voorstellen. Dankbaar zijn we voor de ontmoetingen die de Show ons heeft gebracht en het gevoel en de ambiance die er heerste.

Een van de prachtige voorbeeldtuinen die we niet gezien hebben 😉

Dit weekend was als de eerste schoolreis van een kind, zo blij. Maar een kind moet snachts eerst verwerken wat die heeft meegemaakt. Meer over alles wat leuk, leerzaam en intressant is aan de NKVD10 vind je dus snel op de Nishikigoi Novelle van KoiQuest… Nu maar eerst eens lekker het bedje opzoeken..

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

 1. Hoi Tiebo en Bram,
  Leuk jullie weer te hebben gezien en gefeliciteerd met de behaalde prijzen.
  Mooie Most Unique foto van Sem; hij wordt al een groot ventje 😉
  Groet ook aan Pinky koi,
  Fr@n$.

 2. Hai Tiebo & Bram,

  Gefeliciteerd met de prijzen die jullie hebben behaald op de Koi-show.
  Keep up the good work!

  -x- Pinky

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App