Volgend weekend is het dan zover, de achtste editie van de Nationale Koi- en Vijverdagen. Zoals nu enige jaren traditie is, zal ook dit jaar de jury grotendeels over de Japanse nationaliteit beschikken. Dit jaar zullen Kazuyoshi Hiroi, Taro Kataoka en Inoue-san van de Beppu Fish Farm (uit het zuiden van Japan) onderdeel uitmaken van de jury, tezamen met Alan Coogan en Kieron Burns uit Engeland.

Hiroi Family

Bij deze wil ik graag Kazuyoshi Hiroi aan jullie voorstellen. Kazuyoshi Hiroi vertegenwoordigd de Hiroi Koi Farm, ook wel Conias of Kuniyasu genoemd. De meesten zullen zijn geweldige Goshiki en doitsugoi wel kennen. Daarnaast wordt er ook op hoog niveau (ginrin) Go-sanke gekweekt. Op de afgelopen All Japan Show zijn er twee ‘Best in variety’ (beste Koi in een bepaalde variëteit) awards uitgereikt aan een Goshiki (Best Goshiki) van 75 bu en een Ginrin Showa van 80 bu (Best in Ginrin A), zie onderstaande foto’s (bron Mark Gardner, www.niigatanishikigoi.com).

Kazuyoshi-san is de tweelingbroer van Nobuyuki-san, Kazuyoshi is om precies te zijn de oudste van het stel, en wel met drie minuten! De vader van de tweeling heet Kuniyasu Hiroi. Typerend aan de vader (en de zonen trouwens ook) is dat hij eigenlijk altijd een hoofddeksel op heeft.

Nobuyuki en Kazuyoshi Hiroi (www.no1koi.com)

Tijdens mijn tijd in Japan ben ik de gebroeders Hiroi al enkele keren tegengekomen. Het zijn echt hele sympathieke en open lui. Ik verheug me nu al op een weerzien met de helft van de Hiroi twins. In de komende dagen zullen ook de twee andere Japanse juryleden verder worden belicht.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App