In het Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is vanochtend een 24-jarige man aangehouden, omdat hij zat te vissen in het park. De man had besloten op karper te gaan vissen. Afgelopen week waren in de vijver tweehonderd karpers uitgezet door het Safaripark.

Toen hij betrapt werd door medewerkers van het park, had hij een boodschappentas met daarin negen dode en versufte karpers bij zich. De politie denkt dat de man de vissen met een voorwerp op de kop heeft geslagen. Alhoewel voor ons moeilijk voor te stellen, is de karper in vele landen nog steeds een delicatesse. Zo vreemd is deze gedachte eigenlijk niet, ook in Japan, werd de karper aanvankelijk gekweekt voor consumptie. Ondermeer als gevolg van een steeds sterkere handelspositie en vanwege het feit dat de karper een nogal graat-rijke vis is, is de karper als voedselbron uit de gratie geraakt in Japan. Of de onsportieve visser de Cyprinus Carpio zelf wilde verorberen of er een lucratieve handel in zag is onbekend. Tegen de man, die overigens geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, is proces-verbaal opgemaakt. Of de man wel over een visakte beschikt is onbekend.

Als koi-hobbyist is het onmogelijk voor te stellen dat je je gevinde vrienden op je bord zal vinden, maar ook de gekleurde karper wordt wel eens gegeten. Ik ken een verhaal van een man, werkzaam bij een Japans bedrijf dat, na 40 jaar van trouwe dienst zou gaan bedanken om te genieten van zijn oude dag. Voor zijn afscheidsfeest mocht hij van de directeur zelf een Koi uitkiezen als cadeau. De allermooiste Koi werd uitgekozen ter waarde van een 5-cijferig bedrag. Wauw wat een cadeau zul je denken, dat is nog eens een gouden handdruk. In plaats van een geldbedrag, waarvan ons de nekharen omhoog gaan staan en waarvan ik weleens denk dat ze alleen daarom die functie aannamen als er toevallig weer zo een bedrag bekend wordt gemaakt op tv, ontvangt deze medewerker een Koi ter waarde van een immens bedrag. Maar denk niet dat je de Koi kunt gaan verzilveren en er een leuke auto van kunt kopen…

Laat je niet foppen, want de wonderschone Koi werd tijdens zijn afscheidsfeest opgediend op een zilveren schaal…?! Dit al het meest eerbare gebaar dat kan worden gemaakt naar een medewerker. In hoeverre dit verhaal waar is en in welke mate dit wellicht nog steeds voorkomt is mij onbekend, maar het lijkt een intrigerende gedachte… De Koi als ultiem gebaar tegen de bonusabsurditeit en preventief middel tegen rrn economische crisis…?

Bron: diverse internetbronnen
foto1:http://www.anglinggraphics.com/ http://foto2: http://sufzilla.deviantart.com/ foto3:http://.thetastingbuds.com

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App