Zo, zondag was een rustdag. Geen kwekers bezocht, maar ’s avonds even uit geweest en de volgende morgen uitgeslapen tot een uur of twaalf. Na een uitgebreide brunch even wat boodschappen gedaan en ’s middags nog wat computerwerk verricht. Rond een uur of zes had ik afgesproken met Hiroshi Toyama om onder het genot van het Japanse eten te praten over de mogelijkheden tussen de INPC (International Nishikigoi Promotion Center) en KoiQuest. Na een uitgebreide maaltijd en gesprek is het duidelijk dat de INPC ongeveer eenmaal in de maand ons gaat voorzien van unieke en 100% up-to-date informatie van de kwekers uit het Niigata-gebied. Daarbij  kunnen we hen alles vragen, dus ook jij als lezer kan een directe vraag aan een kweker uit Niigata stellen. Hiroshi zal zich binnenkort zelf voorstellen op het blog, vanaf dan zal ook maandelijks informatie van de INPC beschikbaar worden gesteld. Een heel mooi iets dus, waarvan de gehele koihobby kan profiteren. De kennisdeling van diegenen die zich hun hele leven wijden aan de Nishikigoi, betere informatie kan er toch niet zijn? Om de samenwerking met het INPC kracht bij te zetten, heeft KoiQuest vanuit Nederland voorbereidingen getroffen middels een certificaat en een kunstobject, zie foto’s.
klik voor een vergroting op de foto
Ondertussen had de rest van het reisgezelschap inclusief Rob de Vos, gezelschap van Takamitsu Sekiguchi. Takimitsu is de oudste van de gebroeders Sekiguchi en was afgelopen voorjaar jurylid op de Nationale Koi- en Vijverdagen. Erg leuk om deze laag gestemde (ik moest gelijk aan Frank Sinatra denken) kweker weer eens te ontmoeten. Na het diner zijn we met zijn allen nog even een karaoke bar ingedoken en de longen uit ons lijf gezongen.
Op het moment dat ik dit schrijf, is het alweer maandagavond. Vandaag weer een nieuw hoogtepunt, jullie kunnen het morgen allemaal lezen!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App