Het was jullie misschien al opgevallen aan het Twitter-bericht, maar KoiQuest en de INPC gaan samenwerken! Dit is even uniek als bijzonder. Een heuse doorbraak inde beleving van de hobby wereldwijd! De INPC staat voor International Nishikigoi Promotion Center en is op 9 mei 2005 opgericht als een non-profit organisatie, zes maanden na de verwoestende aardbeving welke toesloeg in Yamakoshi en andere geboorteplaatsen van de Nishikigoi.

Om de slachtoffers te helpen, is het Nishikigoi Protection Network opgericht. Donaties van over de hele wereld hebben ervoor gezorgd dat de wederopbouw van de geboorteplaats van Nishikigoi plaats kon vinden. Tijdens deze periode wilden de koikwekers en hun familie maar al te graag hun dank uitspreken aan de mensen die ervoor hebben gezorgd dat deze wederopbouw mogelijk is geweest.De INPC gelooft dat één van hun taken is om deze dankwoorden te communiceren en daarbij de schoonheid van Nishikigoi te promoten via het oogpunt van de kweker. Niet alleen Nishikigoi, maar ook de cultuur en historie van Niigata Nishikigoi, welke zijn tradities al meer dan 200 jaar heeft uitgespreid. De INPC kan gezien worden als een brug tussen koikwekers uit Niigata en hobbyisten wereldwijd. Meer informatie over de INPC is te vinden op hun website.

‘De INPC is van mening, samen met KoiQuest een belangrijke brug te kunnen slaan in de wereld van Nishikigoi

Na lang en intensief contact is de INPC van mening samen met KoiQuest een belangrijke brug te kunnen slaan in de wereld van Nishikigoi. We worden gezien als een integere partner in de promotie van Nishikigoi wereldwijd en de INPC spreekt hun vertrouwen over ons uit. Wij zijn hierdoor erg gevleid, temeer daar wij de eersten en enigen zijn die een dergelijk samenwerkingsverband met de INPC hebben weten te realisren en zullen er alles aan doen om hun positieve gedachtes meer dan waar te maken. De samenwerking met het INPC zorgt ervoor dat informatie over de Japanse Nishikigoi, cultuur en historie via KoiQuest en het medium Nishikigoi Novelle bij jullie terecht komt, maar zal zondermeer nog vele mooie initiatieven met zich mee brengen die de beleving van de hobby intenser als ooit tevoren zullen maken.  Over enkele weken zal Bram naar Japan reizen alwaar deze samenwerking zal worden beklonken.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App