Naar aanleiding van mijn artikel in de KOI, het lijfblad van de Nishikigoi Vereniging Nederland (NVN) hier de beloofde blog. In het artikel dat te lezen is vanaf pagina 67 van alweer de 88e uitgave van dit magazine, ben ik ingegaan op de Meesterlijke Metallics die Bram en ik tijdens ons verblijf in Polen vorig jaar hebben geselecteerd. We hopen dat het artikel je zowel heeft vermaakt alsook aan het denken heeft gezet. Deze intrigerende vis, waarbij ik niet wist dat er zoveel interessante nevenproducten zouden kunnen ontstaan, heeft zich sedert ons bezoek en sembetsu van deze Hikari, hoger op de ladder van erkenning gewerkt.
In deze blog presenteer ik u een tweetal Kujaku zoals beloofd. Weet je nog waar je op moet letten om de huidkwaliteit te herkennen? Na de besproken Kujaku hier, hier en in het magazine, mag je nu zelf proberen om deze Kujaku te beoordelen op met name huidkwaliteit en patroon. Hoe zit dat nu en wat verwacht je voor de toekomst? Op een later tijdstip zullen we deze, alsmede de overige Kujaku uit het artikel, één voor één met je doornemen, vervolgfoto’s plaatsen en ook zal de kweker zijn visie over het diertje geven, Veel succes!

Kujaku 12
Kujaku 13

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App