Het is en blijft de nummer één Koi show ter wereld, vandaar dat er nog wat extra aandacht wordt besteedt aan de 41e All Japan Combined Nishikigoi Show. Na de eerdere berichtgeving dat de Grand Champion toebehoord aan Mr. Tepsit, is het nu duidelijk geworden dat Masao Kato (oftewel Kato-san) de 99 centimeter lange Dainichi Kohaku enkele maanden voor de show heeft overgenomen. Masao Kato is één van de meest gerespecteerde mensen op het gebied van Koi in Japan. Hij heeft er namelijk voor gezorgd dat de ZNA is, zoals deze nu is.
Met alle verschillende ZNA districten en ‘chapters’ was er vroeger veel verdeeldheid. Kato-san heeft als voorzitter ervoor gezorgd dat alle neuzen in dezelfde richting gingen staan en de ZNA nu eensgezind is. De ZNA betekent Zen Nippon Airinkai en is een vereniging voor hobbyisten welke staat voor het delen van kennis en vriendschap op het gebied van Koi. In Nederland is de NVN het chapter van de ZNA. De activiteiten van de ZNA bestaan onder andere uit het organiseren van koishows, onderzoek en studie, de verspreiding van de Nishikigoi cultuur, het promoten van de internationale Koi vriendschap en de uitgave van het blad Nichirin, welke zowel in het Japans als in het Engels te verkrijgen is. Â
Op zondag was de ceremonie voor de prijswinnaars van de show. Hierbij Kato-san met de trofee voor de Grand Champion:
Ondanks zijn leeftijd heeft Kato-san geen probleem met het heffen van deze trofee :).
Traditiegetrouw wordt de winnaar van de show enkele malen in de lucht geworpen.
Groepsfoto van de winnaar met kweker en dealer tussen alle gewonnen prijzen, van links naar rechts (uitgezonderd van de jongste pupillen): Shigeru Mano, Ryuki Narita, Kato-san met echtgenote, Futoshi Mano en Hiroshi Mano.Â
Als afsluiter nog een mooi shot tussen winnaar en eigenaar.
Met dank aan Mark Gardner van Niigata Nishikigoi voor het tot beschikking stellen van het foto- en beeldmateriaal. Helaas is het voor KoiQuest niet mogelijk om zo dicht bij de bron aanwezig te zijn.
Hierbij nog een video van de winnaar:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App