Wauw! Dat moet het woord zijn geweest dat de meeste mensen binnenviel bij het aanschouwen van zoveel Nishikigoi Geweld. Maar liefst 16 Go-Sanke boven de 85 cm verschenen er op deze historische All Japan Show die eenmalig in het hart, het epicentrum van al dat Koi is, werd gehouden. In de Niigata. Dat deze historische show ook een historische uitslag behelsde moest gewoon zo zijn…
In niet meer dan één stemronde werd de winnaar, de Grand Champion 2010, duidelijk geprefereerd boven al die andere zeer indrukwekkende slagschepen. Nooit eerder kwam het voor dat er slechts één ronde nodig was om de winnar aan te wijzen. Met maar liefst 45 van de 85 stemmen was het de Dainichi Kohaku, dezelfde die zich vorig jaar runner-up mocht noemen, degene die in de Niigata zal worden gekroond als de absolute en onbetwiste Kampioen.  
De Kohaku afkomstig van de Dainichi Koi Farm is inmiddels negen jaren jong en meet maar liefst 99 cm. Als ik je verklap dat deze Koi in het afgelopen jaar, sinds de verwerving van de op één na hoogste eer in 2009, maar liefst negen (8!) centimeter is gegroeid zal je duidelijk worden dat dit dier over die genen beschikt, die van een Koi een Kampioen kan maken. Dat een Koi op deze leeftijd bijna een decimeter kan groeien is niet alleen zeer bijzonder, maar dat dit gepaard gaat met een behoud en wellicht zelfs verbetering van de huidkwaliteit is simpelweg formidabel. Deze duikboot is inmiddels eigendom van Mr Masao Kato uit Japan.
KoiQuest feliciteert hierbij Dainichi en Mr Kato met deze onwaarschijnlijke prestatie.
Binnenkort meer nieuws over de All Japan… Voor nu mag je gewoon even wegdromen bij deze foto’s.
Photo’s provided by  Mark Gardner. NiigataNishikigoi

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App