Primeur! Aangenaam verrast was ik toen mijn wederhelft mij attendeerde op het feit dat ik een mail had met allemaal Japanse tekens. Het was een bericht van de Sekiguchi Koi Farm…
Momenteel is er een kort rustmomentje voor de gebroeders waarin ze even op adem kunnen komen. De 3e selectie (sembetsu) die zij moesten begaan dit seizoen zitten er inmiddels bijna allemaal op. De ikeage van de tosai echter, die immer als eerst geschied, staat alweer voor de deur. Veel kwekers beginnen trouwens rond 16 september met ikeage van de tosai. Als deze allemaal binnen zijn zal de rest volgen. Dat Takamitsu en Masayuki het druk hebben gehad blijkt wel wanneer zij hun resultaten aan ons doen toekomen die eveneens een ware primeur behelst!
Om af te trappen is er natuurlijk de Showa waarom zij zo bekend staan. Als derde generatie hebben de broers de lijn van Showa op formidabele wijze weten door te zetten. Zelf ben ik ook liefhebber en heb er twee zwemmen, waarbij de ontwikkeling van één dezer telgen al eerder te volgen was op deze blog onder ‘Breeder Knows Best’ en ‘Hobby Pur Sang’. De tweede ziet u hier links afgebeeld bij aankoop als 20 cm. De Showakweek is ook dit jaar voor de geestelijke vaders van deze tri clores, naar tevredenheid verlopen. Een regelrechte primeur wordt gelanceerd wanneer Takamitsu bekend stelt dat zij naast de Showa, ook de overige twee leden van de Go-Sanke groep uit het ei hebben zien komen op de farm! Sekiguchi kweekt dus vanaf nu, ook Sanke en Kohaku! Daarmee komen zij niet alleen hun eigen toekomst tegemoet, maar ook omarmen zij hiermee de geschiedenis. Het was de oprichter van de Sekiguchi Koi Farm, Kosuke, de grootvader van het huidige kabinet op de farm, die aanvankelijk ook Kohaku en Sanke voortbracht. De nieuwschierigheid naar deze nakomelingen groeit, wanneer je weet waarvan de Oyagoi afkomstig zijn. Bij niemand minder dan Toshio Sakai werden de potentiële ouders voor dit broed betracht! Een Kohaku met Sekiguchi Rood (hi)… Er zijn nog geen foto’s maar smullen doe ik nu al. Detail informatie over de kweek is tot op heden niet bekend, maar wanneer er zich meer informatie heromtrent aandiend, dan zult u hier op de Nishikigoi Novelle meteen worden bericht.
Een verdere aangename berichtgeving vind zich in het feit dat ook de kweek van Pearl Ginrin succesvol is geweest. De Pearl Ginrin is een GinRin variant waarbij elke schub exclusief is belegd met een reflectering. Deze reflectering heeft oorsprong in de irridoforen, de receptoren voor glans op de huid in de schubben. Een voorbeeld vind je in de Pearl Ginrin Sanke van Bram zoals deze hiernaast wordt getoond.  In het verlengde van het voorgaande baanbrekend bericht, is er tevens het nieuws dat er nu ook gericht, heuse Pearl Ginrin Kohaku en Sanke aan het levenslicht is blootgesteld. Wauw!
Over het algemeen waren de vissen erg goed van kwaliteit, maar nog wel klein, hetgeen betekent dat de Sekiguchi Koi Farm, waarschijnlijk, meer faciliteiten nodig zal hebben om alles op te laten groeien. Dit, en het feit dat zij nu meerdere variëteiten voortbrengen kan duiden op een aanstaande uitbreiding, maar hieromtrent is tot op heden nog geen duidelijkheid. We zijn er superblij mee dat Japanse kwekers de moeite nemen ons te informeren omtrent het reilen zeilen op hun Farm in Japan en om dit vervolgens met jullie te kunnen delen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App