Samen bouwen aan een meesterwerk

Na ons maandag al geïnstalleerd te hebben in het pittoreske Arcen, kon ons team vandaag eindelijk aan de slag om het doeplein na een jaar lange afwezigheid weer nieuw leven in te blazen.

Spoedig nadat ik gearriveerd was op het showterrein hoor ik een Engelsman naar ons roepen. Het is Barry Germaine. Na een dikke knuffel raken we zoals vanouds weer in gesprek over het watermanagement op de Koishow. Beiden zijn we erg enthousiast over het nieuwe doorloopsysteem op de showvaten. Het is altijd mooi deze hardwerkende ex- marinier weer terug te zien.

Opbouw Holland Koi Show 2016

De banner hangt en daarmee begint het doeplein vorm te krijgen.

Al het begin is moeilijk, maar nadat we de panorama banner van maar liefst 40 meter lang hadden hangen, zag de nog lege tent er al best leuk uit. Op een gegeven moment loop je tegen een punt aan dat je materiaal tekort komt en handen te over. Gelukkig liet Ton Hermans van Nederkoi niet lang op zich wachten en kon al snel de aanwezige potgrond en beplanting worden uitgeladen. Ik vind het altijd wonderbaarlijk om te zien hoe zijn team een kale polyester vijver en waterval in een kort tijdsbestek kan omtoveren tot een prachtige waterpartij. Keien, beplanting en een boel creativiteit spelen in het proces hiernaar toe een sleutelrol.

Al het begin is moeilijk

Eindelijk is Tiebo gearriveerd met de aanhanger en na een boel pas- en meetwerk hebben we de basis van onze stand uiteindelijk staan. Ik heb het dan natuurlijk over onze bar. Daarna hadden we het tempo er lekker in zitten, zo ook onze Kitty, die de aanwezige stoelen van de nodige glans voorziet voor de lezingen, zodat alle bezoekers de broek schoonhouden. Bjorn Dohmen fohnt vervolgens de collector warm van de airllift baan. Er zal zich deze dagen zowaar een interessant leidingstelsel vormen op het doeplein waarmee de functionaliteit van het fenomeen airlift nogmaals zal worden aangetoond.

Opbouw Holland Koi Show 2016

Orlando en Bjorn buigen zich over het airlift systeem.

Opbouw Holland Koi Show 2016

Het geheel wordt ondertussen gecoördineerd door Bas en Ruud.

Gedurende de dag wordt het opbouwproces gecoördineerd door onze Bas en Ruud Besems van de NVN. Beide heren hebben er wederom voor gekozen de stoute schoenen aan te trekken na het oorverdovende succes van vorig jaar. De tijd vliegt ondertussen voorbij en voordat we het weten is het alweer tijd voor het jaarlijkse vrijwilligers seminar. Nu hadden we een keer de kans hieraan mee te doen, dat lieten we ons niet tweemaal zeggen. Na de eerste beoordelingssessie merkte ik meteen dat ik wat roestig was, aangezien ik net op de helft van de vissen was na de toebedeelde tijd van zeven minuten. Al snel volgden er leuke discussies aan het vat. Waarbij met name het beoordelen van diverse variëteiten in Ginrin B klasse centraal stond.

ZNA open Judge Seminar HKS2016. Fish provided by Jeroen van Keulen.

Tja… Hoe bak ik hier nu snickertaart van.

De lasagne smaakte goed

De volgende sessie bestond uit het beoordelen van een vijftal shusui. Meer hierover is binnenkort bij ons te lezen. Na een heerlijke lasagne verzorgd door de dames van het cateringbedrijf, trokken we weer naar het vakantiepark om de start van de Koishow verder te vieren.

Opbouw hks16

Bij Kitty is het vat altijd halfvol.

Series Navigatie<< Kirena of Wakana?!Foto wedstrijd Holland Koi Show >>

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App